Френски хляб с хрупкава коричка
Хлябове
Необходими продукти:
500 г София Мел Класик
320 мл вода
2 ч.л. сол
7 г суха мая
Начин на приготвяне:
1. Поставете в кухненски робот с приставка за тесто брашното, маята и солта. Включете да се размесват съставките и добавете на тънка струя водата, докато съставките се смесят- не повече от 40-45 секунди.
2. Извадете тестото, поставете в купа, покрийте с фолио и оставете да втасва 2 часа.
3. Разделете втасалото тесто на две и оформете два продълговати хляба на леко набрашнена повърхност.
4. Поставете в тава покрита с хартия за печене. Поръсете с малко брашно, покрийте с кърпа и оставете да втасват 40 минути.
5. Печете в загрята на 220 градуса фурна, на средна скара, с малка тава с вода на дъното на фурната, в продължение на 30 минути.
6. Извадете готовите хлябове и оставете поне 10 минути да почиват, преди да разрежете.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дарина Николова от село Тюленово

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
