


Галет с кори за баница
Други солени печива
Необходими продукти:
5 броя кори за баница София Мел
100 грама краве масло
250 грама крема сирене
300 грама червен лук
30 грама мед
30 грама сурово сусамово семе
Начин на приготвяне:
Нарежете лукът на полумесеци. След това ги разделете на по-малки части.
Сложете 30 грама от маслото в тиган и след като се разтопи, добавете лука. Задушете до омекването му.
Намажете тава с диаметър 26 сантиметра с разтопено краве масло.
Отгоре поставете една кора за баница. Намажете с разтопено масло. Поставете втора кора, намажете с масло и така докато корите свършат.
След това сложете крема сиренето върху образуваната основа за галет. Размажете го добре, за да покрие навсякъде.
Върху крема сиренето разпределете задушеният лук и го разпределете навсякъде върху крема сиренето.
Полейте с мед върху лука. Навийте крайчетата на корите, така че да се образува борд.
Намажете ги с разтопено масло. Поръсете със сусам.
Печете на 180 градуса за 15 минути или докато крайчетата на галета станат златисти.
Поднесете още топъл.
Приятен апетит!

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
