Гризини от семолина и сушени домати


Дребни соленки

Необходими продукти:

50 г брашно за пица София мел
200 г семолина римачината
150 мл хладка вода
20 г свинска мас
5 г сол
3 г прясна мая
50 г сушени домати нарязани на ситно

Начин на приготвяне:

1. Всичко се смесва в купа и се меси докато стане на тесто. Оставяме покрито с кърпа докато удвои обема си.

2. Разделяме на 16 части и с ръце оформяме фитили, леко набрашняваме със семола (пшеничен грис) и осукваме.

3. Нареждаме в тавичка, оставяме малко да довтасат и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор за 20-25 минути до златиста коричка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Деница Искърова от Бяла

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

27.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.