Гризини от семолина и сушени домати
Дребни соленки
Необходими продукти:
50 г брашно за пица София мел
200 г семолина римачината
150 мл хладка вода
20 г свинска мас
5 г сол
3 г прясна мая
50 г сушени домати нарязани на ситно
Начин на приготвяне:
1. Всичко се смесва в купа и се меси докато стане на тесто. Оставяме покрито с кърпа докато удвои обема си.
2. Разделяме на 16 части и с ръце оформяме фитили, леко набрашняваме със семола (пшеничен грис) и осукваме.
3. Нареждаме в тавичка, оставяме малко да довтасат и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор за 20-25 минути до златиста коричка.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Деница Искърова от Бяла
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване