Хляб с чубрица Хлябове

Необходими продукти:

500 гр брашно София Мел Екстра
100 гр масло
200 мл прясно мляко
1 суха мая
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
3 с.л. олио
чубрица

Начин на приготвяне:

1. Маята се разтваря в топлото прясно мляко, като се оставя на страна за 10-15 минути на топло място. Когато маята е готова се изсипва в дълбока купа.
2. В купата пресяваме брашното, като добавяме солта и захарта.
3. Замесва се тесто, като постепенно се налива и олиото.
4. От така замесеното тесто се оформя топка. Покриваме я с кърпа и я оставяме за час на топло място, за да може да втаса.
5. Тестото трябва да увеличи обема си близо 3 пъти по време на втасването.
6. Самото тесто се разделя на еднакви по-малки топки. Всяка топка се разточва с помощта на ръцете не голям кръг (диаметъра на кръга е според формата за печене. Трябва да може да "завиете" 2 пътя хляба). Поръсвате с чубрица така оформения кръг.
7. Единия край на кръга се "завраща" към центъра и другата страна идва върху първата. Целта е да се получи нещо като руло.
8. Поставете тестово във формата и го оставете за още един час да втаса. Трябва да се получи пухкаво тесто.
9. Разтапяте маслото и с него се намазва повторно втасалия хляб отгоре.
10. Поръсете обилно с чубрица отгоре.
11. Печете хляба в загрята до 180С фурна за около час.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

19.09.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.