Ягодова торта
Торти
Необходими продукти:
За масленото тесто:
140 г брашно София Мел Класик
4 с.л. захар
2 с.л. прясно мляко
80 г масло
1 ч.л. какао
За бисквитено тесто:
3 яйца
5 с.л. захар
40 г брашно
35 г нишесте
Ванилия и лимонова кора
За крема:
1 пакетче пудинг
500 мл прясно мляко
2 с.л. захар
2 с.л. желатин
250 г ягоди
2 с.л. сладко от ягоди
250 г сладкарска сметана
За гарниране:
250 г сметана
500 г ягоди
Начин на приготвяне:
1. За масленото тесто се смесват всички продукти и се оставя в хладилник за 30 мин. След това се изпича.
2. През това време се приготвя и бисквитеното тесто,к оето се пече във форма с диаметър 25 см. Разделя се на три блата след това.
3. Пудинга се сваря и към него се прибавя желатина. След като изстине се прибавят разбитата сметана и нарязаните на парчета ягоди.
4. Сглобяване на тортата:
Масленото тесто се намазва със сладкото от ягоди. Върху него се слага първия блат. Намазва се с половината крем, поставя се втория блат и отново крем. Най отгоре се поставя и третия блат.
5. Така сглобената торта се поставя в хладилник за 3 ч.
6. За завършек се покрива със сметаната и ягодите.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Златомира Делчева от Гр. Харманли

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
