Ягодова торта


Торти

Необходими продукти:

За масленото тесто:
140 г брашно София Мел Класик
4 с.л. захар
2 с.л. прясно мляко
80 г масло
1 ч.л. какао

За бисквитено тесто:
3 яйца
5 с.л. захар
40 г брашно
35 г нишесте
Ванилия и лимонова кора

За крема:
1 пакетче пудинг
500 мл прясно мляко
2 с.л. захар
2 с.л. желатин
250 г ягоди
2 с.л. сладко от ягоди
250 г сладкарска сметана

За гарниране:
250 г сметана
500 г ягоди

Начин на приготвяне:

1. За масленото тесто се смесват всички продукти и се оставя в хладилник за 30 мин. След това се изпича.

2. През това време се приготвя и бисквитеното тесто,к оето се пече във форма с диаметър 25 см. Разделя се на три блата след това.

3. Пудинга се сваря и към него се прибавя желатина. След като изстине се прибавят разбитата сметана и нарязаните на парчета ягоди.

4. Сглобяване на тортата:
Масленото тесто се намазва със сладкото от ягоди. Върху него се слага първия блат. Намазва се с половината крем, поставя се втория блат и отново крем. Най отгоре се поставя и третия блат.

5. Така сглобената торта се поставя в хладилник за 3 ч.

6. За завършек се покрива със сметаната и ягодите.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Златомира Делчева от Гр. Харманли

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

16.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.