


Пай с череши
Торти
Необходими продукти:
180 г брашно София Мел Екстра
1 яйце
70 г меко масло
30 г пудра захар
1 ванилия
1 щипка сол
За плънката:
500 г череши без костилки
100 г захар
1 с.л. натурално нишесте
20 г натрошени бадеми/ядки
Начин на приготвяне:
Омесваме всичко до меко тесто и слагаме в хладилника за 1-2 часа да стегне. Плънката може да се приготви от предната вечер. Поръсваме черешите със захарта и оставяме за през нощта, за да изпуснат сока си. За да сглобите тартата, разстелете на кръг тестото и прищипете леко краищата му. Към накиснатите със захар череши прибавете нишестето, объркайте всичко и го изсипете върху кръглата тестена форма. Поръсете с бадеми и сложете да се пече на загрята на 170-180 градуса фурна за около 20 минути (до покафеняване на ръбчетата).

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
