Тройно шоколадов кейк Торти

Необходими продукти:

За шоколадовия блат:
½ ч.ч (70 г) брашно София мел Екстра
¾ ч.ч (110 г) бадемово брашно
3 яйца на стайна температура
½ ч.ч (110 г) захар
70 г много меко масло (на стайна температура)
½ пакет (6 г) бакпулвер
140 г тъмен шоколад, какаово съдържание 50%+
1 непълна ч.л. есенция ром

За шоколадовия крем:
500 мл прясно мляко
3 с.л. захар
1 опаковка инстантен шоколадов пудинг

За шоколадовия ганаш:
150 мл неподсладена сметана
100 г тъмен шоколад, какаово съдържание 60%+

Начин на приготвяне:

1. Разделете жълтъците и белтъците на яйцата в две отделни купи. Сложете шоколада да се разтопи на водна баня. През това време разбийте маслото и захарта до пухкав крем. Добавете един по един жълтъците като разбивате на ниска степен с миксер. След това добавете размесеното с бакпулвера бяло брашно, бадемовото брашно, разтопения шоколад и есенцията ром. Разбъркайте с шпатула, докато се смесят всички съставки. 
2. Белтъците се разбиват на сняг и 1/4 до 1/3 от тях се добавя към шоколадовата смес, за да стане по-мека. След като се омекоти тестото се добавят и останалите белтъци. Получава се гъста кремообразна смес, която се изсипва в тава за печене с махащи се стени и постлана с хартия за печене. 
3. Блатът се пече в загрята на 170 градуса фурна за 20 минути или до готовност и след това се оставя да се охлади. След това се отстранява хартията и отново се връща във формата.
4. Докато сладкишът изстива, се приготвя пудингът. Разтворете захарта и пудинга в 4-5 с.л. прясно мляко, а останалото сложете на котлона да кипне. След това смесете млякото и шоколадовия пудинг много внимателно на тънка струйка, за да не се получат бучки. Оставете на изключен котлон при непрекъснато бъркане за около 1 минута, за да се сгъсти. 
5. С получения шоколадов пудинг се залива шоколадовият блат както е във формата. Оставя се да се поохлади и се прибира в хладилника за 1-2 часа да стегне. 
6. След като сладкишът е охладен може да се направи шоколадовият ганаш. 
7. Натрошете шоколада в купа. Загрейте сметаната и в момента, в който кипне, я махнете от котлона и залейте натрошения шоколад. Оставете така за 2-3 минути и после разбъркайте добре. 
8. Махнете стените на тортената форма. Залейте шоколадовия сладкиш с ганаша, украсете и върнете в хладилника за няколко часа, като най-добре е за цяла нощ.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.10.2015

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.