


Ичейник по Бургаски
Други солени печива
Необходими продукти:
100 г брашно София Мел Класик
3 яйца
500 мл прясно мляко
½ ч. л. сол
За поръската:
30 г масло
1 с. л. чубрица
1 ч. л. шарена сол
малко натрошено сирене (по желание)
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с млякото, солта и брашното до не много гъста смес. Средно голяма тавичка се намазва с олио и в нея се изсипват продуктите.
Маслото се загрява и в него се слагат подправките. След това запръжката се разпределя върху млечно-яйчената смес и слага във фурната. Ичейникът се пече на 180 градуса за 40 минути или докато се зачерви. По желание се поръсва с малко натрошено сирене.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
