Ичейник по Бургаски Други солени печива

Необходими продукти:

100 г брашно София Мел Класик
3 яйца
500 мл прясно мляко
½ ч. л. сол

За поръската:
30 г масло
1 с. л. чубрица
1 ч. л. шарена сол
малко натрошено сирене (по желание)

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с млякото, солта и брашното до не много гъста смес. Средно голяма тавичка се намазва с олио и в нея се изсипват продуктите.
Маслото се загрява и в него се слагат подправките. След това запръжката се разпределя върху млечно-яйчената смес и слага във фурната. Ичейникът се пече на 180 градуса за 40 минути или докато се зачерви. По желание се поръсва с малко натрошено сирене.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

15.05.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.