Кашкавалки


Дребни соленки и Други солени печива

Необходими продукти:

около 700 г брашно София Мел Класик
150 г кисело мляко
250 г настърган кашкавал
200 мл топла (негореща) вода
½ кубче жива мая
1 жълтък
2 с. л. олио
1 ½ ч. л. сол
1 ч. л. захар
чубрица

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в топлата вода със захарта, докато се активира.

Брашното се пресява и към него се добавят маята, киселото мляко, олиото и солта. Омесва се меко хомогенно тесто, което се завива и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си.
След това тестото се разстила с пръсти на дебела кора с формата на правоъгълник.
Поръсва се с 2/3 от настъргания кашкавал, след което се навива на руло.
Рулото се нарязва на парчета с дебелина около 4-5 см, които се нареждат наобратно в тавата за печене.
Тавата се завива с кърпа и отново се оставя на топло, за да втасат кашкавалките.

След като са удвоили обема си, се намазват с разбит жълтък, поръсват се с чубрица и останалата част от кашкавала.
Кашкавалките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до готовност.

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

29.07.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.