Кашкавалки с топено сирене
Дребни соленки и Други солени печива
Необходими продукти:
3 чаши брашно София мел
1 голямо яйце
1 белтък
сол щипка
чесън на прах щипка
риган щипка
200 г кисело мляко
1 равна ч.л сода бикарбонат
200 г кашкавал
120 г топено сирене
1 бр жълтък
сусам
олио
Начин на приготвяне:
1. В хлебопекарната смесете киселото мляко със содата, след като шупне, прибавете яйцето, солта, чесъна, ригана, прибавете настъргания на едро кашкавал, пуснете хлебопекарната да бърка и прибавяйте постепенно пресятото брашно.
2. След като хлебопекарната спре да бърка изчакайте 20 минути и извадете тестото. От тестото оформете 14 топчета.
3. Всяко топче сплескайте и поставете парче от топеното сирене, отново оформете топче със сиренето в него.
4. Така процедирате с всичките 14 топчета.
5. Подредете кашкавалките в тава, покрита с хартия за печене, намажете кашкавалките с разбития жълтък с олио и поръсете със сусам и поставете тавата в предварително нагрята на 160 градуса фурна.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Добромир Добрев от Кубрат
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване