Кашкавалки с топено сирене


Дребни соленки и Други солени печива

Необходими продукти:

3 чаши брашно София мел
1 голямо яйце
1 белтък
сол щипка
чесън на прах щипка
риган щипка
200 г кисело мляко
1 равна ч.л сода бикарбонат
200 г кашкавал
120 г топено сирене
1 бр жълтък
сусам
олио

Начин на приготвяне:

1. В хлебопекарната смесете киселото мляко със содата, след като шупне, прибавете яйцето, солта, чесъна, ригана, прибавете настъргания на едро кашкавал, пуснете хлебопекарната да бърка и прибавяйте постепенно пресятото брашно.

2. След като хлебопекарната спре да бърка изчакайте 20 минути и извадете тестото. От тестото оформете 14 топчета.

3. Всяко топче сплескайте и поставете парче от топеното сирене, отново оформете топче със сиренето в него.

4. Така процедирате с всичките 14 топчета.

5. Подредете кашкавалките в тава, покрита с хартия за печене, намажете кашкавалките с разбития жълтък с олио и поръсете със сусам и поставете тавата в предварително нагрята на 160 градуса фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Добромир Добрев от Кубрат

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

13.06.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.