Катми
Други солени печива
Необходими продукти:
5 яйца
150 мл прясно мляко
30 г прясна мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
150 г брашно
Начин на приготвяне:
1. Първо се приготвя маята. Прясното мляко се затопля и към него се прибявят маята, солта, захарта и цялото брашно. Оставя се настрана, за да втаса.
2. През това време се разбъркват яйцата. Когато маята се е надигнала се прибавя към яйцата. Получената смес трябва да е сравнително рядка.
3. Оставя се да втаса, при което леко се сгъстява и трябва да има консистенцията на рядко тесто за кекс. Ако е много гъста катмите стават по дебели, затова може да се разреди с малко прясно мляко.
4. Пекат се най-добре на сач, но се получават и на незалепващ тиган с дебело дъно.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Катя Георгиева от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
