Катми от брашно София мел само с вода и мая
Други солени печива
Необходими продукти:
4 ч. ч. брашно София Мел Класик
50 г мая
1 л топла вода
1 ч.л. сол
1 ч.л захар
125 г краве масло
Начин на приготвяне:
1. В част от водата се разтваря маята, прибавя се захар и сол по 1 ч.л., малко брашно и се оставя да втаса.
2. Добавя се останалото количество вода и пресятото брашно до получаване на гъстота като боза. С черпак се гребе от тази смес и се пече на сач или тефлонов тиган без мазнина. Обръщат се от двете страни.
3. Готовите изпечени катми се подреждат в чиния една върху друга като се намазват обилно с масло.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Марийка Кръстева от Чирпан

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
