Хайдушки калпак
Други солени печива
Необходими продукти:
Около 800-900 г брашно София мел Класик
300 мл прясно мляко
1/2 кубче мая
1 с.л захар
1 с.л сол
3 с.л олио
2 яйца + 1 за намазване
800 г месо
400 г гъби
1-2 глави лук
1-2 скилидки чесън
100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. От съставките за тестото се замесва средно меко тесто и се оставя да почива около 40-50мин.
2. Разточва се в кръг с дебелина около 0.5 см. Края на тестото се нарязва за ивици с дължина около 4-5 см и се премятат една наляво, една дясно и се оставя за още около 30 мин.
3. Плънката: Всичко се нарязва на дребно и се запържва почти до готовност. Изсипва се в средата на питката и за пече на 180 градуса за 40 мин. След това се поръчва с кашкавал като се извади.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Христина Викторова от Перник

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
