Хлебчета


Хлябове

Необходими продукти:

500 г София Мел Класик
1 кубче мая
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
60 мл олио
250 мл хладка вода

Начин на приготвяне:

1. Активираме маята в хладката вода с 2 ч.л. захар.

2. Размесваме брашното със солта, правим кладенче и изсипваме в него маята и олиото.

3. Месим докато получим меко тесто. Оформяме тестото на топка, покриваме го с кърпа и го оставяме да втаса 1 час.

4. Премесваме тестото отново, оформяме хлебчетата във формата на топки и оставяме тестото да втаса още веднъж за 30 минути.

5. Намазваме хлебчетата с жълтък и ги печем в загрята фурна на 200° за 20-25 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Kristian Voinov от с. Извор, общ. Радомир

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

25.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.