Хлебчета
Хлябове
Необходими продукти:
500 г София Мел Класик
1 кубче мая
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
60 мл олио
250 мл хладка вода
Начин на приготвяне:
1. Активираме маята в хладката вода с 2 ч.л. захар.
2. Размесваме брашното със солта, правим кладенче и изсипваме в него маята и олиото.
3. Месим докато получим меко тесто. Оформяме тестото на топка, покриваме го с кърпа и го оставяме да втаса 1 час.
4. Премесваме тестото отново, оформяме хлебчетата във формата на топки и оставяме тестото да втаса още веднъж за 30 минути.
5. Намазваме хлебчетата с жълтък и ги печем в загрята фурна на 200° за 20-25 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Kristian Voinov от с. Извор, общ. Радомир

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
