Хлебчета с чесън и билково масло
Хлябове
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Екстра
1 пак. суха мая
1 суп. лъж. мед
300 мл топло прясно мляко
50 г меко масло
1 ч. л. сол
За намазване
125 г меко масло
1 скилидка чесън
пресни билки - копър
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. В подходящ съд се смесва брашното, солта, прясното мляко, маята и меда. Замесва се меко тесто, добавя се мекото масло и се меси още 10 мин. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
2. Приготвя се смес от меко масло, пресована скилидка чесън,копър и сол на вкус. След като втаса тестото се разделя на 14 топки.
3.Разточва се всяка една топка, маже се с ароматно масло, правят се прорези и се усуква и завива като розичка. Подреждат се в тава и се оставят да втасат.
4. Пекат се на 200 градуса, около 20 мин.
5. След изваждане от фурната се мажатс билково масло.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Надка Сиракова от Асеновград
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване