Хлебчета с чесън и билково масло


Хлябове

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Екстра
1 пак. суха мая
1 суп. лъж. мед
300 мл топло прясно мляко
50 г меко масло
1 ч. л. сол
За намазване
125 г меко масло
1 скилидка чесън
пресни билки - копър
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. В подходящ съд се смесва брашното, солта, прясното мляко, маята и меда. Замесва се меко тесто, добавя се мекото масло и се меси още 10 мин. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.

2. Приготвя се смес от меко масло, пресована скилидка чесън,копър и сол на вкус. След като втаса тестото се разделя на 14 топки.

3.Разточва се всяка една топка, маже се с ароматно масло, правят се прорези и се усуква и завива като розичка. Подреждат се в тава и се оставят да втасат.

4. Пекат се на 200 градуса, около 20 мин.

5. След изваждане от фурната се мажатс билково масло.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Надка Сиракова от Асеновград

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

06.06.2024

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.