Пухкав хляб
Хлябове
Необходими продукти:
600 г брашно София Мел Класик
320 мл вода
2 супени лъжици олио
1,5 чаен лъжички сол
2 супени лъжици захар
1/2 кубче прясна мая
Начин на приготвяне:
1. Забъркваме маята с малко топла вода и малко брашно до получаване на смес като гъста боза. Покриваме съда с кърпа и оставаме да шупне.
2. Пресяваме брашното и към него прибавяме шупналата мая, солта, захарта и олиото. Сипваме от водата и замесваме меко тесто. Покриваме с кърпа и оставяме да втаса около 50 мин.
3. Замесваме втасалото тесто още веднъж, след което го слагаме в намазнена продълговата тава за печене.
4. Покриваме с кърпа и оставяме отново за около 30 мин. да почива.
5. Слагаме хляба да се пече на 180 градуса до готовност.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Цвета Добрева от Пловдив

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
