Хляб със златиста коричка
Хлябове
Необходими продукти:
750 г брашно София Мел Класик
1 кубче мая
450 г топла вода
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Разтваряме кубчето мая и 2 ч.л. захар в топлата вода. Оставяме да шупне за около 10 минути.
2. Брашното се смесва с 1 ч.л. сол. В средата правим кладенче, в което изсипваме шупналата мая. Омесваме меко и еластично тесто, което трябва да не лепне на допир.
3. Покриваме тестото с кърпа и го оставяме на топло да втаса за около 50 - 60 минути.
4. Премесваме втасалато тесто отново за около 5 минути, след това оформяме хляба и го поставяме в съда, в който ще се пече. Оставяме тестото да втаса за още 30 мин.
5. Поръсваме хляба с брашно и го печем в предварително загрята фурна на 200° около 30 минути или до златисто.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Виктория Рангелова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
