Хляб в плик за печене
Хлябове
Необходими продукти:
1 кг. брашно София Мел Класик
Суха мая-7 г
Захар- 1 с.л
Сол- 1 ч.л
Вода- 400 мл.
Сусам- по желание
Плик за печене- 1 брой
Начин на приготвяне:
1. В 400 мл. топла вода разтворих маята за хляб. Към нея добавих захарта и солта.
2. Сместа оставих встрани за 10 минути, за да се "активира" маята.
3. През това време в подходящ съд пресях брашното, като по средата направих "кладенче" . След като маята се активира, добавих 2 с.л олио и изсипах сместа в "кладенчето".
4. Омесих тесто, което оставих на топло място за 20 минути, за да втаса.
5. След това го месих повторно, оформих го като хляб и с нож направих няколко разреза отгоре. Добавих и сусам.
6. Поставих го в плик за печене и го пекох за 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
7. След като хляба се опече, веднага го извадих от плика.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Полина Кръстева от Брусен

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
