Kифли с орехи и сладко от сини сливи


Други сладки печива

Необходими продукти:

500 г брашно за козунак София мел
150 мл прясно мляко
40 г прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
4 яйца
100 г захар
70 г кисело мляко
50 мл олио
сокът и кората на 1 лимон
80 г разтопено масло
300 г сладко от сини сливи
100 г орехи

Начин на приготвяне:

1. Приготвяме маята като към топлото мляко прибавяме ч.л. сол и захар, маята и 150 гр брашно.

2. С миксер разбъркваме яйцата и захарта и прибавяме киселото мляко, олиото, лимоновият сок и кората на лимона.

3. От останалото брашно, сместа с яйцата и маята се замесва тесто. Накрая прибавяме разтопеното масло и месим още малко, за да го поеме. Оставяме да втаса за 1 час.

4. Втасалото тесто се разделя на топчета. Всяка топче се разточва с точилка по дължина и се поставя от сладкото от сини сливи и орехи.

5. Готовите кифли се оставят да втасат за 30 мин. Поставят се в намаслена тава с хартия за печене, намазват се с яйце и се поръсват с кристална захар и сусам. 6. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Марийка Георгиева от Ямбол

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

03.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.