Кифлички с тиква
Други сладки печива
Необходими продукти:
Около 550 гр. Брашно София Мел Пълнозърнесто
100 мл. прясно мляко
100 мл. вода
1 пакетче суха мая (7гр.)
1 с.л. захар
1 с.л. сол
2 яйца (едното е за намазване)
1 ч.ч. пюрирана тиква
2 с.л. канела
3 с.л. джинджифил
2 с.л. индийското орехче
Начин на приготвяне:
1. Към предварително затопленото прясно мляко и вода добавяме сухата мая и захарта. Оставяме за близо десет минути да се активира маята.
2. В купа поставяме брашното и образуваме кладенче. Добавяме сместа с маята, едно яйце, солта, тиквата, канелата, джинджифила и индийското орехче и смесваме всичко.
3. Оформя се меко тесто, което се оставя настрани за час - два да втаса. После разточваме тестото на правоъгълна кора и започваме да изрязваме триъгълници отгоре до долу. Всеки триъгълник се навива от острия ъгъл към широката част, като се образуват така кифличките.
4. Готовите кифлички оставяме за още 30 минути да втасат. Намазваме ги със смес от яйце и 1 с.л. прясно мляко.
5. Печем ги на предварително загрята фурна на 200°. Приятен апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Валентина Йонева от Бургас
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване