Киш с козе сирене и чери домати Други солени печива

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Класик
2 жълтъка
170 г меко масло
1 ч. л. сол
20 г настърган пармезан
7-8 с. л. леденостудена вода

За плънката:
4 средни яйца
200 мл сметана за готвене
100 г козе сирене
7-8 броя чери домати
150 г моцарела
6-7 маслини
сол, черен пипер, босилек, риган

Начин на приготвяне:

Брашното, солта, пармезана и мекото масло се стриват, докато се получат трохи. Добавят се яйцата и водата. Водата се добавя лъжица по лъжица, за да се получи тесто. После се прибира в хладилник за 30 минути.

Изкарва се тестото от хладилника и се разточва кора малко по-голяма от съда, в който ще се пече киша. Покриваме тавата и стените изцяло, като изрязваме излишното. Правим дупки по кората с вилица и отново прибираме в хладилника.

Приготвя се плънката като яйцата и сметаната се смесват, добавят се и подправките. Сместа се изсипва върху тестото, натрошава се козето сирене и се подреждат разполовените домати и маслини. Накрая се покрива с нарязаната на тънко моцарела и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

19.09.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.