Кодрит кадир


Кексове и мъфини и Други сладки печива

Необходими продукти:

100 грама брашно София Мел Екстра
900 мл. прясно мляко
6 броя яйца
300 грама захар
1 ванилия
1 супена лъжица нишесте
100 мл. олио
1 бр. бакпулвер
2 чаени лъжички какао

Начин на приготвяне:

1. За крем карамела: Разбиват се 5 броя яйца, заедно с 200 грама захар. Добавя се ванилията и нишестето, както и 800 мл. от прясното мляко. В тавичка се карамелизират 5 лъжици захар и се изсипват във форма за кекс.

2. За кекса: Разбива се 1 брой яйце със 100 грама захар, 100 мл. олио, 100 мл. прясно мляко, бакпулвер, какаото и 100 грама брашно.

3. Върху карамелизираната захар се изсипва крем карамел, а след това в средата се излива кексовата смес. Формата се слага в друга тава с вода, като на водна баня.

4. Пече се на предварително загрята фурана за 50 минути на 160°С.

5. Изкарва се и се чака да истине и след това се обръща в чиния.

Добър апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Натали Георгиева от Бургас

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

09.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.