Кокосовa торта Рафаело
Торти
Необходими продукти:
10 яйца
12 с.л. захар
15 с.л. брашно
1 бакпулвер
125 г масло
3 ванилия
за крема
500 мл сметана
125 г масло
300 г бял шоколад
5 с.л. сухо мляко
пудра захар - на вкус 2-3 лъжички
за сиропа
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
за декорация
кокосови стърготини 200 гр.
бонбони - 12 Рафаело
Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват със захарта на пухкав крем. Постепенно се добавя пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите. Накрая се добавя разтопеното и охладено масло. Разбърква се внимателно. Разделете сместа на 4 части. Изпечете всяка част във форма (25 см), застлана с хартия.
2. Печете на 180 градуса около 10-15 минути (не ги препичайте). Оставете да се охладят.
3. Сварете сиропа със захарта и водата и го оставете да изстине напълно. Хубаво разбийте сметаната. Към нея добавете мекото масло и продължете да разбивате до гладкост. Разтопете шоколада на водна баня.
4. Свалете от котлона и към него се добавя сухото мляко. Разбъркайте добре и когато се охлади, го прибавете към сметаната.
5. Разбъркайте с миксер до хомогенна смес. Сглобете тортата, като поставите един блат в поднос. Сиропирайте и намажете с част от крема.
6. Покрийте с втори блат, пак намажете с крем и продължете по същия начин, докато подредите всички блатове.
7. Цялата торта намажете с крем и поръсете с кокосови стърготини. Украсете с бонбоните и сложете в хладилника. Преди консумация, извадете тортата 10-15 минути на стайна температура.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Атанаска Панайотова от гр.Смядово
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване