1 пакет София Мел Фини кори
300 г сирене
200 г кисело мляко
1 бакплувер
120 г мазнина / смес от олио и масло 1:1/
4 бр. яйца
Сол по желание
120 мл газирана вода
Разбийте яйцата. Прибавете натрошеното сирене. Разбъркайте киселото мляко с бакплувера и го добавете към сиренето и яйцата.
В отделен съд разтопете маслото и го смесете с олиото .
Вземете една кора, напръскайте е я с мазнина, върху нея поставете втора кора като сложете част от плънката. Завийте на руло и поставете в тавата, като подредите рулцата последователно под формата на охлюв.
След това намажете отгоре баницата с остатъка от мазнината. Сипете газираната вода в съда, в който е била плънката и залейте баницата.
Печете в предварително загрята фурна на 190 ˚С до готовност / за около 40-50 минути според особеностите на вашата фурна/.
След изпичане може да я покриете с памучна кърпа.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ