Козуначени кифлички
Кексове и мъфини и Други сладки печива
Необходими продукти:
600гр. Брашно за "Козунак" - София Мел
200мл. прясно мляко
7гр. суха мая
120гр. захар
2 яйца
щипка сол
50гр. олио
50гр. меко масло кората на един лимон
За намазване :
1жълтък +1/2с.л. олио +1с.л. прясно мляко
За плънка:
140гр. локум
50гр. орехи
Начин на приготвяне:
Рецептата за тези козуначени кифлички започнете като пресеете брашното в голяма купа. Към брашното добавете маята и щипката сол. Разбъркайте с бъркалка. В друга купа разбийте яйцата, олиото, лимонената кора и ванилията. Към сместа добавете захарта и леко затопленото мляко. Отново разбъркайте добре и добавете към брашното. Замесете меко и нелепнещо тесто. Когато се събере на топка добавете маслото и размесете до гладко тесто. Намазнете тестото и оставете покрито в купа докато удвои и даже утрои от обема си.
Втасалото тесто разточете на не много тънък кръг. Разрежете на 8 парчета и в основата на всяко парче поставете локум и орехи. Навийте и поставете в тава покрита с хартия за печене. Покрийте ги и оставете да втасат повторно. Преди печене ги намажете с 1 жълтък+1/2с.л. олио и 1с.л. мляко и поръсете със захар. Печете на 180градуса на по-ниско ниво за около 30мин. или до готовност.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване