Козуначени кифлички
Кексове и мъфини, Други сладки печива

Необходими продукти:

600гр. Брашно за "Козунак" - София Мел
200мл. прясно мляко
7гр. суха мая
120гр. захар
2 яйца
щипка сол
50гр. олио
50гр. меко масло кората на един лимон

За намазване :
1жълтък +1/2с.л. олио +1с.л. прясно мляко

За плънка:
140гр. локум
50гр. орехи

Начин на приготвяне:

Рецептата за тези козуначени кифлички започнете като пресеете брашното в голяма купа. Към брашното добавете маята и щипката сол. Разбъркайте с бъркалка. В друга купа разбийте яйцата, олиото, лимонената кора и ванилията. Към сместа добавете захарта и леко затопленото мляко. Отново разбъркайте добре и добавете към брашното. Замесете меко и нелепнещо тесто. Когато се събере на топка добавете маслото и размесете до гладко тесто. Намазнете тестото и оставете покрито в купа докато удвои и даже утрои от обема си.

Втасалото тесто разточете на не много тънък кръг. Разрежете на 8 парчета и в основата на всяко парче поставете локум и орехи. Навийте и поставете в тава покрита с хартия за печене. Покрийте ги и оставете да втасат повторно. Преди печене ги намажете с 1 жълтък+1/2с.л. олио и 1с.л. мляко и поръсете със захар. Печете на 180градуса на по-ниско ниво за около 30мин. или до готовност.

 

 


 

 

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.