Козунак с портокалови корички
Други сладки печива
Необходими продукти:
550 г София Мел за козунак
3 яйца като отделям белтък за намазване
140 мл леко затоплено прясно мляко
120 мл мазнина, 60мл олио и 60гр.масло
150 г захар
ванилия
портокалови корички
1 суха мая
пълнеж - стафиди, локум, шоколад
Начин на приготвяне:
1. Разбиват се яйцата със захарта и се прибавя прясното мляко .
2.Слагам всичко в хлебопекарна и прибавям ванилията, портокаловите корички.
3.Добавям брашното и отгоре изсипвам маята.
4.Пускам програма за месене и втасване и постепенно добавям мазнината, като се оставя за доизмесване.
5.След като втаса изваждам и доизмесвам с останалата мазнина.
6.Разделям тестото на две големи части и всяка част разделям още на три малки.
7.Трите малки ги разтилам и поставям пълнежа пожелание.
8.Оформям фитили и правя плитка.Това е първият козунак. Така се процедира и с другите три топки тесто.
8.Оставям да втаса още веднъж до удвояване на обема.
9.Мажа с белтък и поръсвам с предварително намокрена захар.
10.Пекат се на 180 г до готовност.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Даниела Костадинова от Бяла Слатина
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване