Козунак


Други сладки печива

Необходими продукти:

1000 - 1200 г брашно София мел Пшенично
400 мл прясно мляко
30 мл ром или уиски
6 яйца
140 г меко масло
230 г захар
2-3 супени лъжици течен подсладител
2 пакетчета ванилия
щипка сол
кубче мая

Начин на приготвяне:

1. Съставките се смесват. Тестото се меси и се оставя 1 час и половина да бухне.

2. След това се оформя и се слага във форми за печене.

3. Преди печене се оставя над 1 час и се слага да се пече на 180 градуса до образуване на златиста коричка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Белослава Петрова от Велико Търново

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

06.06.2024

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.