Козунак
Други сладки печива
Необходими продукти:
1000 - 1200 г брашно София мел Пшенично
400 мл прясно мляко
30 мл ром или уиски
6 яйца
140 г меко масло
230 г захар
2-3 супени лъжици течен подсладител
2 пакетчета ванилия
щипка сол
кубче мая
Начин на приготвяне:
1. Съставките се смесват. Тестото се меси и се оставя 1 час и половина да бухне.
2. След това се оформя и се слага във форми за печене.
3. Преди печене се оставя над 1 час и се слага да се пече на 180 градуса до образуване на златиста коричка.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Белослава Петрова от Велико Търново

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
