Козунак
Други сладки печива
Необходими продукти:
500 гр. брашно София Мел за Козунаци
3 Яйца
125 мл. Прясно мляко
100 гр. Масло
100 гр. Захар
1 капсула Ванилия
Кора от 1 лимон
7 гр. Суха мая
Начин на приготвяне:
1. Затопляме млякото, разтваряме захарта в него. Прибавяме и маята.
2. Разбиваме яйцата с мазнината.
3. Смесваме течните съставки и ги добавяме постепенно към брашното.
4. Замесваме меко тесто, оставяме да втаса.
5. Оформяме и поставяме в тава, застлана с хартия за печене да втаса.
6. Печем на 180 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Мария Кишева от Варна

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
