Козунак


Други сладки печива

Необходими продукти:

500 гр. брашно София Мел за Козунаци
3 Яйца
125 мл. Прясно мляко
100 гр. Масло
100 гр. Захар
1 капсула Ванилия
Кора от 1 лимон
7 гр. Суха мая

Начин на приготвяне:

1. Затопляме млякото, разтваряме захарта в него. Прибавяме и маята.

2. Разбиваме яйцата с мазнината.

3. Смесваме течните съставки и ги добавяме постепенно към брашното.

4. Замесваме меко тесто, оставяме да втаса.

5. Оформяме и поставяме в тава, застлана с хартия за печене да втаса.

6. Печем на 180 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Мария Кишева от Варна

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.