Козунак на конци
Други сладки печива
Необходими продукти:
Брашно за козунак
5 яйца
200 мл Прясно мляко
200 мл Кисело мляко
150 г краве масло
Ванилия 3/4 пакетчета
30 мл Олио
Кората на един лимон
Кората на един портокал
Една лъжичка бренди ( ром)
150 г Захар
щипка сол
1/2 жива мая
1 кг брашно
Начин на приготвяне:
В една купа на трошаваме маята слагаме една лъжичка захар и затопленото прясно мляко и пет лъжици брашно оставаме да шупне счупваме петте яйца добавяме олиото маслото 50 грама захарта, ванилията, рома и киселото мляко разбиваме ги. В тава или легенче пресяваме брашното. Правим кладенче и добавяме шупналата мая и разбитите тече съставки в брашното добавяме и щипка сол и почваме да замесваме меко тесто след замесването започваме да прибавяме останалото масло оставаме да втаса 30 минути. След това оформяме на плитка оставаме Да втаса Още 30 минути или докато обема се удвои намазваме с белтък и поръсваме със захар. Печем 180 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Изабел Галинова от Добрич
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване