Кренвиршки


Други солени печива

Необходими продукти:

700 г брашно София Мел Класик
150 мл. прясно мляко
150 мл. хладка вода
2 яйца
7 г суха мая
7 с.л.олио
65 г меко масло
1 ч.л.сол
1 с.л.захар
10 кренвирша, които делим на 2 части по дължина
Чубрица, 1 жълтък и прясно мляко 50мл за намазване
Сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Активираме маята със прясното мляко, захарта и 2 с.л.брашно.

2. Пресяваме брашното и оформяне кладенче, смесваме всичко, без продуктите за намазване,чубрицата и кренвиршите.

3. Оформяме меко тесто, което оставяме на топло да втасва 45минути.

4. Оформяме 20 топки от тестото, като всяка разточваме и оформяме кремвиршка. След което се остават да втасат втори път за около 30 мин.

5. Намазваме с жълтък и прясно мляко, поръсваме със сусам и чубрица.

6. Печем 20 минути на 180°С.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Стоянка Франгова от Огняново

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.