Кренвиршки
Други солени печива
Необходими продукти:
650 г пресято брашно София Мел Екстра
150 мл хладка вода
150 мл хладко прясно мляко
7 г суха мая
2 яйца (като отделяме един жълтък за намазване)
2 ч.л захар
1 ч.л сол
60 г разтопено масло
5 с.л олио
кренвирши
кашкавал
шарена сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Първо си активираме маята: Към водата и прясното мляко добавяме захарта, маята и 100 гр. от брашното. В купа пресяваме брашното, правим кладенче и добавяме солта, яйцата, маслото, олиото и активирана мая. Месим до меко тесто.
2. Затваряме го в намаслен плик за 1 час на топло, да втаса. Готовото тесто разделяме на 18 топки. Всяка една разточваме, слагаме половин кренвирш и парче кашкавал и оформяме кифличка.
3. Нареждаме ги в тава върху хартия за печене и оставяме да втасат още веднъж за около 1 час.
4. Намазваме ги с разбития жълтък, заедно с малко прясно мляко и олио. Поръсваме с малко червен пипер и шарена сол.
5. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 мин. (според фурната).
Приятен апетит! :)
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Деница Александрова от Белово

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
