Кроасани с масло


Други солени печива

Необходими продукти:

500 г брашно София мел Екстра
300 г масло
3 с.л. прясно мляко
1 с.л. захар
1 к.л. сол
1 яйце за тестото
1 яйце за намазване
1 кубче мая

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в купа с около 170-180 мл топла вода и добавете захарта. Оставете да се активизира, добавете солта и излейте в кладенчето на пресятото брашно. Добавете прясното мляко и замесете тестото, докато стане меко и гладко. Оформете от него топка и го оставете в купа, покрийте с влажна кърпа и така втасва 2 часа на стайна температура.

2. След това отново се премесва, като се натиска с юмрук. Разточете го на правоъгълник и разпределете маслото в центъра. Сгънете листа на три като обгърнете маслото. Леко разточете с точилка и отново сгънете - първо единия край към средата, после втория отгоре. Оставете в хладилника за 30 минути.

3. Може отново да повторите цялата процедура с добавяне на още масло, прегъване и поставяне в хладилника, но може и само веднъж. Разточете на правоъгълник, нарежете го на квадрати, а тях - на триъгълници. Навийте от тях кроасаните, намажете ги с разбито яйце и оставете да престоят около 1 час.

4. Предварително загрейте фурната на 220 градуса, намажете отново кроасаните с разбитото яйце и сложете да се пекат за около 15-20 минути.

5. По желание може да ги напълните после с крем, шоколад или сладко. Ако обичате вкусната домашно приготвена храна, препоръчвам ви да опитате тези кроасани.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Златомира Делчева от Гр. Харманли

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

11.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.