Лесни и пухкави понички от тесто с тиквено пюре
Дребни сладки

Необходими продукти:


500 грама брашно София Мел Бяло
1 с.л. бакпулвер
½ ч.л сол
2 яйца
60 г фина захар
1 пакет ванилова захар
⅓ ч.ч. кисело мляко
80 г масло, разтопено и охладено
½ ч.ч. тиквено пюре
600 мл олио от гроздови семена за пържене.

Начин на приготвяне:

Смесете в голяма купа брашното с бакпулвера и солта. По средата направете кладенче. В друг съд, разбийте яйцата, захарта, ваниловата захар, киселото мляко, тиквеното пюре и разтопеното масло.
Прибавете течните продукти при брашното и омесете меко тесто.
Поставете го в чиста купа и го покрийте с найлоново фолио. Оставете тестото да почива 15 минути на стайна температутура.
Загрейте на средно-висока температура олиото в дълбок съд, подходящ за пържене. След това, разточете половината от тестото върху леко набрашнен работен плот, на кора с дебелина 5 милиметра. Изрежете понички с форма по ваш избор от тестото и ги изпържете в нагорещеното олио.

Време за приготвяне 25 минути.
Време за готвене 20 минути.
Порции достатъчни за 5-6 души.

Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.11.2018

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.