Лесни и пухкави понички от тесто с тиквено пюре
Дребни сладки
Необходими продукти:
500 грама брашно София Мел Бяло
1 с.л. бакпулвер
½ ч.л сол
2 яйца
60 г фина захар
1 пакет ванилова захар
⅓ ч.ч. кисело мляко
80 г масло, разтопено и охладено
½ ч.ч. тиквено пюре
600 мл олио от гроздови семена за пържене.
Начин на приготвяне:
Смесете в голяма купа брашното с бакпулвера и солта. По средата направете кладенче. В друг съд, разбийте яйцата, захарта, ваниловата захар, киселото мляко, тиквеното пюре и разтопеното масло.
Прибавете течните продукти при брашното и омесете меко тесто.
Поставете го в чиста купа и го покрийте с найлоново фолио. Оставете тестото да почива 15 минути на стайна температутура.
Загрейте на средно-висока температура олиото в дълбок съд, подходящ за пържене. След това, разточете половината от тестото върху леко набрашнен работен плот, на кора с дебелина 5 милиметра. Изрежете понички с форма по ваш избор от тестото и ги изпържете в нагорещеното олио.
Време за приготвяне 25 минути.
Време за готвене 20 минути.
Порции достатъчни за 5-6 души.
Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване