Лучник с праз
Други солени печива
Необходими продукти:
Брашно София Мел Класик
Вода 1ч.ч.
Суха Мая 7 гр.
Захар 1 ч.л.
Сол 1 ч.л.
Праз 2 големи стръка
Олио 40 мл.
Доматено пюре 1 с.л.
Червен пипер 1 ч.л.
Сол 1 к.л.
Чубрица 1 с.л.
Черен пипер 1 ч.л.
Жълтък 1 брой за намазване
Начин на приготвяне:
1. В 250 мл.хладка вода разбъркваме сухата мая със захарта. Оставяме да шепне и с останалите продукти замесваме средно меко тесто.
2. Покриваме с кърпа и оставяме да втаса 1 час. Разделя се на 3 части. Едната, която ще е най-отдолу на тавата да е по-голяма. В тава с диаметър 24 см. намазана с олио се поставя голямата кора, като краищата и трябва да покриват стените.
3. Приготвя се плънка,като в тиган се загрява олио задушаваме нарязания праз с малко сол да омекне. Добавя се доматеното пюре, червен пипер, черен пипер и накрая чубрица.
4. Поставя се половината плънка върху кората, върху нея втората кора разточена, колкото е тавата.
5. Слагаме останалата плънка и последната кора. Краищата се затъват на плисето и се набождат с вилица.
6. Намазва се с разбит жълтък с 1 с.л. олио и 1 с.л. вода.
7. Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ивелина Богданова от Плевен

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
