Марокански палачинки
Други солени печива
Необходими продукти:
45 г София Мел Екстра
145 г фин бял грис
5 г бакпулвер
4 г сол
10 г захар
360 мл хладка вода
10 г прясна мая
Начин на приготвяне:
1. Използвайте блендер или кухненски робот, за да комбинирате всички съставки. Всички продукти се смесват и блендират за 1 минута.
2. Прехвърля се сместа в купа и се оставя да почива 15 минути.
3. Загрява се тиган с незалепващо покритие или се намазва с мазнина.
4. Сипва се в центъра на тигана с малък черпак от сместа за палачинки.
5. Всяка палачинка се изпича между 1-2 минути само от едната страна, докато хубаво стегне и се изпълни от горната част с много мехурчета.
6. Прехвърлят се в сервизна чиния и всяка следваща палачинка се поставя странично до другата, за да не се слепват.
7. Много са вкусни с мед, масло, меко сирене и ментов чай.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дарина Николова от село Тюленово

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
