Маслени сладки с конфитюр
Дребни сладки

Необходими продукти:

600 г брашно София Мел Козунак
150 г кисело мляко
100 г масло
10 г сода бикарбонат
150 г мармалад
50 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Нарежете на кубчета маслото и го оставете да омекне на стайна температура. Всички останали продукти също трябва да бъдат със стайна температура.

Омесете тесто, като смесите брашното, бакпулвера, кубчетата масло и киселото мляко. Добре омесеното тесто се разделя на няколко топки, в зависимост от желаната големина на сладките.

Всяка от топките се разточва и разрязва на лентички. Всяка от тях се намазва с мармалад. Мармаладът може да бъде от шипки, сливи или друг по вкус. След което лентичките се навиват, но не повече от 2 пласта тесто едно върху друго, за да могат да се изпекат.

В тавичка се поставя хартия за печене и сладките се нареждат в нея. Пекат се за 15 минути в предварително загратя на 200 градуса фурна.

Щом се извадят от фурната се оставят да изстинат и по желание се поръсват с пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.04.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.