Маслени сладки с конфитюрДребни сладки

Необходими продукти:

600 г брашно София Мел Козунак
150 г кисело мляко
100 г масло
10 г сода бикарбонат
150 г мармалад
50 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Нарежете на кубчета маслото и го оставете да омекне на стайна температура. Всички останали продукти също трябва да бъдат със стайна температура.

Омесете тесто, като смесите брашното, бакпулвера, кубчетата масло и киселото мляко. Добре омесеното тесто се разделя на няколко топки, в зависимост от желаната големина на сладките.

Всяка от топките се разточва и разрязва на лентички. Всяка от тях се намазва с мармалад. Мармаладът може да бъде от шипки, сливи или друг по вкус. След което лентичките се навиват, но не повече от 2 пласта тесто едно върху друго, за да могат да се изпекат.

В тавичка се поставя хартия за печене и сладките се нареждат в нея. Пекат се за 15 минути в предварително загратя на 200 градуса фурна.

Щом се извадят от фурната се оставят да изстинат и по желание се поръсват с пудра захар.

Подобни рецепти