Мексиканските сватбени сладки са едни от най-популярните сладки в света. Може би защото с познати във всяка страна под различни имена - маслени сладки, руски чаени бисквитки и какво ли още не. Те са комбинацията на сладко и леко солено с привкус на ядки, а в този случай на традиционния за тази част на света орех пекан. Вие може да ги замените с обикновен орех или пък бадеми и пак ще получите супер вкусни сладки, за има - няма 15 минути работа :)
Хубавото на сладките е, че са много трайни, може да ги замразите дори, а нежната покривка от пудра захар ги прави подходящи за всеки сезон и повод.
Мексиканските сватбени сладки
Дребни сладки
Необходими продукти:
180 г брашно София мел Класик
120 г брашно София мел Пълнозърнесто
250 г масло
100 г захар
1 ч.л. ванилия екстракт
100 г млени орехи Пекан ( или други ядки)
щипка морска сол
Още:
300 г пудра захар за овалване и поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер маслото, което трябва да е на стайна температура, със захарта и екстракта ванилия. Добавете и щипката морска сол.
Докато се бърка сместа, постепенно сложете от сухите съставки брашната и млените на по-едро ядки.
От тази смес направете топчета с големината на орех и ги наредете в тава с хартия за печене. Печете на 170 градуса за около 10-15 минути или докато порозовеят.
След като се изпекат ги оваляйте в пудра захар.
Съвет: Когато правите сладки на маслена основа, направете си в началото само една сладка и я изпечете. Ако се разлее прекалено много, значи може добавите още брашно в сместа. По този начин може да коригирате сместа без да се налага да се притеснявате за цяла тава сладки :)
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване