Мексиканските сватбени сладки са едни от най-популярните сладки в света. Може би защото с познати във всяка страна под различни имена - маслени сладки, руски чаени бисквитки и какво ли още не. Те са комбинацията на сладко и леко солено с привкус на ядки, а в този случай на традиционния за тази част на света орех пекан. Вие може да ги замените с обикновен орех или пък бадеми и пак ще получите супер вкусни сладки, за има - няма 15 минути работа :)
Хубавото на сладките е, че са много трайни, може да ги замразите дори, а нежната покривка от пудра захар ги прави подходящи за всеки сезон и повод.

Мексиканските сватбени сладки


Дребни сладки

Необходими продукти:

180 г брашно София мел Класик
120 г брашно София мел Пълнозърнесто
250 г масло
100 г захар
1 ч.л. ванилия екстракт
100 г млени орехи Пекан ( или други ядки)
щипка морска сол

Още:
300 г пудра захар за овалване и поръсване

Начин на приготвяне:

Разбийте с миксер маслото, което трябва да е на стайна температура, със захарта и екстракта ванилия. Добавете и щипката морска сол.
Докато се бърка сместа, постепенно сложете от сухите съставки брашната и млените на по-едро ядки.

От тази смес направете топчета с големината на орех и ги наредете в тава с хартия за печене. Печете на 170 градуса за около 10-15 минути или докато порозовеят.

След като се изпекат ги оваляйте в пудра захар.

Съвет: Когато правите сладки на маслена основа, направете си в началото само една сладка и я изпечете. Ако се разлее прекалено много, значи може добавите още брашно в сместа. По този начин може да коригирате сместа без да се налага да се притеснявате за цяла тава сладки :)

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

16.06.2020

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.