Мъфини с колбас, сирене и маслини


Други солени печива

Необходими продукти:

470 г брашно София Мел - Класик;
5 яйца;
140 мл олио
260 г кисело мляко;
1 ч. л. сода бикарбонт;
Около 120 г колбас по избор (в моя случай луканков салам);
170 г сирене;
120 г обезкостени маслини;
розмарин;
чубрица;
сол на вкус;

Начин на приготвяне:

1. Колбасът и маслините се нарязват. Натрошава се сиренето. В купа се разбиват яйцата. Содата се гаси в киселото мляко и се изсипва в яйцата. Добавя се и олиото. Следват сиренето, маслините и колбасът. Сместа се обърква добре.Постепенно се прибавя пресятото брашно, като бъркането с лъжица продължава до усвояването му.

2. Получава се гъста и лепкава смес. Посолява се на вкус (внимавайте да не пресолите, ако сиренето и маслините са солени). Слагат се подправки по избор. Аз сложих чубрица и розмарин. Добре разбърканата смес се разпределя в силиконови форми за мъфини, които са намазани с олио.

3. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, което отнема около 50 - 55 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Виолета Атанасова от Шумен

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

18.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.