Милинки
Други солени печива
Необходими продукти:
500 грама София Мел класик
кубче мая
яйце
150 мл. топло прясно мляко
120 мл. вода
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
200 г сирене
100 мл. олио
Начин на приготвяне:
1.Разтворете маята и захарта в топла вода оставяме, докато започне да се образува пяна.
2. В дълбока купа сипваме прясното мляко, сол, яйцето и олиото. Добавяме брашното, маята и постепенно и замесваме меко тесто. Оставяме да втаса в намаслена тава, докато обемът му се увеличи 3 пъти.
3. Намасляваме си ръцете и оформяме малки топки, които редим в намаслена тава. Поръсваме ги със сирене и ги оставяме да втасат отново за 20 минути. През това време запържваме 1 супена лъжица брашно и 2 щипки шарена сол в горещото олио. Още докато е топло, заливаме втасалите милинки и ги слагаме в загрята на 180-200 градуса фурна.
4. Печем до зачервяване и след това ги намазваме с масло и покриваме с кърпа за 15 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Гергана Лазарова от Огняново

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
