Милинки
Други солени печива
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Класик
20 г кубче жива мая
1 яйце
150 мл топло прясно мляко
100 мл топла вода
1ч. л. оцет
1 ч.л. сол
1ч.л. захар
150 г Сирене
100 мл олио
Начин на приготвяне:
1. Маята се разтваря със захарта и топлата вода, докато образува пяна. Изсипва се в дълбок съд и се добавят прясното мляко, солта, оцета и 3 супени лъжици олио.
2. Брашното се прибавя постепенно и се замесва меко тесто. Оставяме да втаса (за около 20 минути), след което с намазнени ръце оформяне малки топки (малко по-големи от орех) и подреждаме в тава, предварително намазнена с олио.
3. Поръсваме ги със сирене и оставяме да втаса за още 20 минути. През това време запържваме 1 супена лъжица брашно и щипка сол в остатъка от олиото и докато е топло заливаме втасалите милинки.
4. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор или 200 градуса без вентилатор до зачервяване.
5. След като извадим намазваме с масло и покриваме с кърпа за 10-тина минути. Поднасяме топли с айрян или кисело мляко.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Николета Калицова от Русе

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
