Вкусни милинки


Други солени печива

Необходими продукти:

470 г брашно София Мел - екстра
2 яйца;
350 - 400 г сирене;
200 мл прясно мляко;
100 г масло;
1 ч.л. сол;
1 ч.л. захар;
1 кубче мая от 42 г;
още: 150 г кисело мляко;
2 яйца;

Начин на приготвяне:

1. Маята се разтваря в топлото прясно мляко, заедно със захарта и 3-4 лъжици брашно. Оставя се на топло, за да се активира. В дълбок съд се разбиват двете яйца. Добавят се натрошеното сирене, солта и шупналата вече мая. На етапи се прибавя пресятото брашно, като се бърка с дървена лъжица до получаване на тесто, което е доста лепкаво, но това да не ви притеснява.

2. Кравето масло се разтопява, а фурната се включва на 180 градуса да загрява.

3. От тестото, без да се изчаква, се правят топчета с големина на голям орех, като при оформянето им се топят ръцете в маслото.

4. Топчетата се подреждат в тава с диаметър 28 см, на дъното и по стените на която има леко намаслена хартия за печене.

5. Двете яйца се разбиват и към тях се прибавя киселото мляко и останалото разтопено краве масло.

6. С тази смес се заливат милинките и без да се чака се слагат във фурната.

7. Пекат се до златисто.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Виолета Атанасова от Шумен

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

17.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.