Вкусни милинки
Други солени печива
Необходими продукти:
470 г брашно София Мел - екстра
2 яйца;
350 - 400 г сирене;
200 мл прясно мляко;
100 г масло;
1 ч.л. сол;
1 ч.л. захар;
1 кубче мая от 42 г;
още: 150 г кисело мляко;
2 яйца;
Начин на приготвяне:
1. Маята се разтваря в топлото прясно мляко, заедно със захарта и 3-4 лъжици брашно. Оставя се на топло, за да се активира. В дълбок съд се разбиват двете яйца. Добавят се натрошеното сирене, солта и шупналата вече мая. На етапи се прибавя пресятото брашно, като се бърка с дървена лъжица до получаване на тесто, което е доста лепкаво, но това да не ви притеснява.
2. Кравето масло се разтопява, а фурната се включва на 180 градуса да загрява.
3. От тестото, без да се изчаква, се правят топчета с големина на голям орех, като при оформянето им се топят ръцете в маслото.
4. Топчетата се подреждат в тава с диаметър 28 см, на дъното и по стените на която има леко намаслена хартия за печене.
5. Двете яйца се разбиват и към тях се прибавя киселото мляко и останалото разтопено краве масло.
6. С тази смес се заливат милинките и без да се чака се слагат във фурната.
7. Пекат се до златисто.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Виолета Атанасова от Шумен

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
