Милинки със сирене и мас


Други солени печива

Необходими продукти:

450 г брашно София мел Класик
20 г прясна мая
1 ч.л захар
1 ч.л сол
200 мл прясно мляко
120 мл топла вода
160 г сирене
100 г свинска мас

Начин на приготвяне:

1. Маята се активира в купичка заедно със затопленото мляко и захарта. Оставя се на топло, за да шупне.

2. Брашното се пресява. Прибавя се солта и се размесва. Прави се кладенче и в него се излива шупналата мая и затоплената вода. Замесва се меко и гладко тесто и се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си.

3. След това се разточва на набрашнена повърхност, намазва се със свинска мас, поръсва се натрошено сирене и се навива на руло. Оформеното руло се нарязва на еднакви по големина шайби.

4. Шайбите се нареждат в намаслена тава и се оставят да втасат отново за около 15 минути.

5. Милинките се поставят във фурната и се пекат на 190 градуса, докато се зачервят отгоре.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Любомир Мазгалов от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

28.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.