Милинки със сирене и галета
Други солени печива
Необходими продукти:
350 г София Мел Класик
100 г кисело мляко
150 мл+ 3 с.л. за заливката вода
1/2 ч.л. сол
1 с.л. захар
2 с.л. олио
200 г краве сирене
1 яйце
3 с.л. + 1 с.л. за заливката галета
3 с.л. краве масло
7 г прясна мая
Начин на приготвяне:
1. Смесете водата, киселото мляко, маята, олиото, солта и захарта и разбъркайте сместа.
2. Добавете на порции брашно и замесете меко тесто. Поставете тестото в купа, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете да втаса на топло.
3. Подгответе малка тава за печене с диаметър 24 см. Намажете с малко мазнина и поръсете 1 с.л. от галетата.
4. От тестото накъсайте малки парчета и във всяко поставете малко сирене и оформете на топче, колкото орех.
5. Подредете в тавата за печене на разстояние едно от друго. Оставете да втасат за половин час на топло.
6. За заливката: разбийте яйцето заедно с водата, разтопеното краве масло и галетата. Намажете милинките с четка.
7. Изпечете на 180 градуса за около 30 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дарина Николова от село Тюленово

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
