Мини тортички
Торти
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел Класик
150 г захар
40 г олио
1 пакетче ванилия
1 яйца
200 мл кисело мляко
10 г сода за хляб
70 г пудинг крем без варене
250 мл прясно мляко
100 г топла вода
20 г захар за сироп
Начин на приготвяне:
1. Приготвяне на блата: Смесваме кисело мляко със сода и изчакваме да престои 3 минути. Прибавяме продуктите в следната последователност с постоянно разбуркване на сместа: ванилия, яйце, олио, захар, брашно. Разбъркваме ръчно до получаване на консистентна смес. Печем 30 мин на 180 градуса във фурна с вентилатор във форми за мини тортички.
2. След изпичане оставяме готовите тортички да изстинат напълно, след което изрязваме горната част до направата на равна повърхност. Останалия блат разделяме на 2 равни части. Във формата, в коята сме изпекли мини тортички поставяме по един блат.
3. Приготвяме захарен сироп от топла вода и захар и сиропираме първия блат. Смесваме пудинг без варене с прясно мляко и разбиваме за 7 минути. Слагаме пудинга в сладкарски пош и нанасяме от пудинга върху всеки сиропиран блат.
4. След добавяне на пудинга се поставя втори слой блат и отново с пош нанасяме пудинг на всеки блат. Горния слой пудинг може да бъде изравнен със сладкарски нож или оформен като роза с пош според гъстотата на пудинга.
5. Формата с готови мини тортички поставяме в хладилни за 2-3 часа. След изваждане декорираме по желание с пурички, шоколад или плодове по избор.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Йорданка Стоянова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване