Мит с кренвирш
Други солени печива
Необходими продукти:
550 г София мел Класик
100 мл топла вода
1 с.л. захар
2 гр. суха мая
1 яйце
250 мл кисело мляко
2 с.л. олио
1 жълтък
Начин на приготвяне:
1. Замесва се тестото, като аз използвам хлебопекарна. Наливат се първо течните съставки - вода, кисело мляко, яйце и олио.
2. Върху течните съставки се добавя брашното, а върху него маята и захарта, така че да нямат допир до течните съставки. Ако се меси на ръка се омесват всички заедно до получаване на пухкаво тесто, което се оставя да втаса за около 1 час.
3. След като тестото е втасало се разделя на топки, като броят им зависи от желаната големина на кренвиршките.
4. Всяка топка се разстила на кръг и се нарязва на лентички, с които след това се обикаля кренвирша или се навива около него.
5. След като са навити се намазват с жълтък и по желание могат да се поръсят с някакви семена.
6. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Петя Берберова-Войкова от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
