Моят козунак


Други сладки печива

Необходими продукти:

700 г брашно София Мел за козунак
3 яйца
200гр захар
1 ч.л. подсладител 
250 мл. прясно мляко
100 мл. олио
80 г меко масло
1 кубче мая (80-85гр)
1 ч.л.сол
кората на един лимон
7-8 с.л.захар за поръсване
ядки, стафиди и локум-по желание

Начин на приготвяне:

1. Прясното мляко се загрява, добавя се маята + малко брашно, малко захар и се оставя да шупне.

2. Разбиват се яйцата, захарта.

3. Добавят се маята, маслото,брашното, подсладителя и кората от лимона.

4. Омесва се добре, завива се със стреч фолио и се оставя за около два часа.

5. Добавя се постепенно олиото при непрекъснато месене.

6. Оставям го отново да втаса под стреч фолио за два часа.

7. Оформяме козунаците, като добавям ядките и пак ги оставям да втасат.

8. Намазвам ги с разбит жълтък с малко прясно мляко, поръсвам ги със захар и ги пека в предварително загрята фурна.

Да Ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Лазаринка Вълкова от Град Тетевен

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

29.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.