Наложена баница със сирене и газирана вода
Баници
Необходими продукти:
700 гр. пшенично брашно София мел Класик
1 ч.л. сол
6 яйца
1 с.л. оцет
400 мл. Вода
100 г масло
100 мл. олио
200 г сирене
1 ч.ч кисело мляко
1/2 ч.л. сода
1 ч.ч. газирана вода
Начин на приготвяне:
1. Водата се прибавя към 3 бр. разбити яйца. Добавят се оцета и солта. Сместа се изсипва в направено кладенче в брашното. Замесва се меко тесто. В купа се смесват продуктите за плънката - останалите яйца, киселото мляко, содата и газираната вода.
2. Тестото се разделя на топчета и всяко се разточва тънко. Първата кора се слага в намазнена с олио тавичка.
3. Намазва се с разтопено масло и се слага от сиренето и плънката. Същото се прави и със следващите, като се завършва с кора.
4. Баницата се нарязва на парчета и се залива с остатъка от плънката и олиото.
5. Пече се на 180° в предварително загрята фурна за около половин час или до готовност. След като е готова се покрива с кърпа до изстиването ѝ.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Златева от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване