Наложена баница със сирене и газирана вода


Баници

Необходими продукти:

700 гр. пшенично брашно София мел Класик
1 ч.л. сол
6 яйца
1 с.л. оцет
400 мл. Вода
100 г масло
100 мл. олио
200 г сирене
1 ч.ч кисело мляко
1/2 ч.л. сода
1 ч.ч. газирана вода

Начин на приготвяне:

1. Водата се прибавя към 3 бр. разбити яйца. Добавят се оцета и солта. Сместа се изсипва в направено кладенче в брашното. Замесва се меко тесто. В купа се смесват продуктите за плънката - останалите яйца, киселото мляко, содата и газираната вода.

2. Тестото се разделя на топчета и всяко се разточва тънко. Първата кора се слага в намазнена с олио тавичка.

3. Намазва се с разтопено масло и се слага от сиренето и плънката. Същото се прави и със следващите, като се завършва с кора.

4. Баницата се нарязва на парчета и се залива с остатъка от плънката и олиото.

5. Пече се на 180° в предварително загрята фурна за около половин час или до готовност. След като е готова се покрива с кърпа до изстиването ѝ.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Десислава Златева от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

28.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.