Новогодишна торта
Торти

Необходими продукти:

360 г брашно София Мел Екстра
2 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
150 г захар
80 мл олио
3 с. л. какао
1 ванилия
1 пак бакпулвер
100 г шоколад
80 мл сладкарска сметана
50 г натрошени лешници

За крема:
300 мл маскарпоне
150 мл подсладено кондензирано мляко

Украса: бял и син фондан захарни топчета

Начин на приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват и към тях се добавят млякото, олиото, какаото и ванилията. Брашното се пресява с бакпулвера и се разбъркват с останалите продукти до хомогенна смес. Сметаната се загрява и след като кипне в нея се разтапя шоколада. Тази смес се добавя към какаовата и се разбърква с шпатула заедно с ядките. Изсипва се в намазнена тавичка и се пече на 170 градуса за 40 минути. През това време се разбърква маскарпонето с кондензираното мляко. След като шоколадовият блат изстине се намазва с крема. От белия фондан се изрязва лента с дължина обиколката на тортата и се щампират различни зимни формички. Лентата се залепя внимателно и може да се украси със сини снежинки.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.12.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.