


Овесени сладки с ябълки
Дребни сладки
Необходими продукти:
200 г пълнозърнесто брашно София Мел
80 г фини овесени ядки
80 г захар
100 г краве масло на стайна температура
1 яйце
70 г стафиди
2 ябълки
5 с. л. прясно мляко
1/2 бакпулвер
1 ч. л. канела
Начин на приготвяне:
Брашното се смесва с бакпулвера и към тях се добавя маслото, нарязано на малки кубчета. Стрива се с пръсти до получаване на трохи.
Добавят се овесените ядки, канелата, захарта, стафидите, прясното мляко и яйцето. Разбърква се добре. Към сместа се изсипват и двете ябълки, предварително обелени, почистени и нарязани на ситно.
Омесва се лепкаво тесто.
С помощта на 2 лъжици се оформят топки с големина около 3 см. , които се поставят на разстояние тава, застлана с хартия за печене.
Бисквитите се пакат до готовност в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
