Палачинки със зеле
Други солени печива
Необходими продукти:
250 г - 300 г брашно София мел класик
250 г прясно мляко
2 яйца
200 г зеле
1 ч.л сол и щипка за зелето
олио за намазване
масло за намазване
Начин на приготвяне:
1. Вземаме дълбока купа. В нея разбиваме яйцата със солта и прясното мляко. Нарязваме зелето на ситно и го стриваме леко с щипка сол.
2. Добавяме го към яйцата и млякото и накрая слагаме брашното на порции докато получим малко по гъсто тесто за палачинки.
3. Намазваме с олио незалепващ тиган и печем от двете страни до златисто. Изваждаме палачинките в чиния и намазваме обилно с масло. От тази смес излизат около 4 палачинки.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Росица Антонова от Кърджали

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
